don´t forgett me

Då var det snart dags igen då,
Uppsjungning,julbord,sjunga i Bureå och stan,för att sedan åka hem med 21.10.


sånt där tråkigt,men viktigt

Jag har äntligen,på riktigt öppnat teoriboken,nu är det på allvar och nu är det fullt fokus som gäller,bättre sent än aldrig,för snart gäller det!

Så den har jag alltså suttit med ikväll, plus att jag även försökt plugga in lite texter till alla dess låtar,men ni som följt med här ett tag borde veta att plugga inte är min grej,finns det något värre?

photos

Hittade några bilder på brudarna som jag hängde med i fredags på http://www.megafonen.nu/stylebyus/Och där (http://ewelinakarlssonn.blogg.se/) fick du en liten glimt av mitt för nuvarande bruna hår.

Luciakandidater

På torget idag stog det oändligt med människor,jag kunde inte se vart det slutade,för det kryllade verkligen av personligheter! Efter sång,knäck och dans for vi på arken för att käka årets första julbord,det kommer bli många denna jul och strax efter det åkte vi vidare till en fullsatt kyrka i Kåge.Det kommer bli hektiskt!..
Men ni är så grymt sköna,så allt kommer nog lösa sig!

http://norran.se/2011/11/arkivet/luciakandidat-erika-holmberg/

när kommer du?

Trevliga människor dom där Bff-arna,fast de borde ni redan ha förstått.God mat och gott sällskap!
Nu är jag allmänt,trött,men måste upp för att duscha och göra mig klar,det är dags för första luciaframträdandet idag, och vi börjar på torget i stan.
Det där med skyltsöndagen är ju tydligen mycket mäktigare och pampigare i stan,men på något sett så får jag ändå en liten klump i magen eftersom jag kommer missa då barnen dansar runt granen nere på byn här i Burträsk.
Men då jag tänker efter så är det faktiskt inte så som tidigare år,en stor del fattas,snön!

från igårNu ska jag på ca 30 min hoppa på bussen som tar mig till Skellefteå,för middag,mys och utgång med några BFF-brudar,det kan inte bli annat än bra detta!

ändrade planer,bra planer

Kvällen blev absolut inte som planerad och istället för att hänga i Burträsk blev det stan,calles och olles och det var trevligt,de är fina killar man umgås med!
Nu ska jag sova för att imorgon städa på gummiverkastaden,försöka plugga lite osv,är riktigt trött faktiskt,så godnatt!

värt att läsa

Jag har lagt ut det här förr,hittade de på en blogg som jag följer,men det är en sådan där text man aldrig kan läsa för många gånger.

varför strävar endel människor till att allting ska vara perfekt?
man ska ha det perfekta utseendet, dvs aldrig sliten eller en dålig dag, den perfekta familjen utan några svarta får, den perfekta pojkvännen, de perfekta barnen med de modernaste namnen, det perfekta huset på det bästa området med de perfekta grannarna och den bästa skolan, barnen ska ha de snyggaste kläderna från och med att de föds till att de har en egen stil -dvs perfekta stilen.
När man sedan tidigare har gått på den perfekta utbildningen,självklart på den bästa skolan och slutar med de bästa betygen, har den bästa lönen på företaget och är känd för sitt yrke kan man köpa den perfekta båten, den snyggaste stugan i skärgården, resa jorden runt i lyx och skaffa hushållerskor och trädgårdsarbetare.

AND then what? slutar livet där? nnnnnnnej då sitter man där en vacker dag när man har med botox tagit bort alla rynkor, lyft brösten och rumpan och fettsugit magen innan man är 50 och ser tillbaka på livet hur perfekt allting har varit. MEN icket. Jag hopppas att man ser tillbaka på alla fester man missat eller inte deltagit tillfullo pga perfektheten. Eller de mysiga bästavänner-kvällarna som man aldrig upplevt eller maskeraden man aldrig valde att gå på.
Jag förstår inte egentligen varför man strävar efter perfektionism iställer för att sträva efter att följa sina mål, idéer och värderingar. Varför ska man egentligen alltid försöka vara bäst i allting? för att senare tänka tillbaka på att man alltid har varit bättre än någon annan? tror man egentligen att någon vill bli som en själv då? För att i slutändan är det ändå vad DU vill och vad DU ska göra som spelar roll.
En klok vän sa till mig en gång "Du ska aldrig ångra saker du gjort. Ångra bara saker som du inte valt att gjort." och det stämmer ungefär varje ord. Jag finner ingen idé att som ung snåla, spara pengar och sitta hemma då man vet att man har ett extra jobb, en ekonomi som är menad att köpa upp. Varför skulle man annars börja jobba när man är 15-16 år för att spara till man är 40 år? Dock får man ångest ibland när man ser att pengarna på kontot dalar som en slalombacke nedåt, men vad gör det om 100 år när jag kan tänka tillbaka på förjävla roliga grejer jag har gjort under mitt liv this far!
Storsjöyran, Hemavan, Roadtrip, Konserter, Gothia, Gbg, Sthlm, Alla utlandsresor, festivaler, klädköp, alla sommarfester osv. Jag är inne i den lyckligaste perioden i mitt liv, och den har pågått hela mitt liv. Allting blir vad du gör det till och om man alltid följer magkänslan blir det sällan fel, men om det skulle bli är nog inte det beslutet slutet av ditt liv.

Man lever bara en gång. 


Det handlar inte om hur man ser ut, utan hur man beter sig.
Det handlar inte om hur många vänner man har, utan vilka som alltid finns kvar.
Det handlar inte om vart man vill, utan om hur man tänker ta sig dit.
Det handlar inte om vad folk tycker om en,utan vad man tycker om sig själv och
Det handlar inte om att få den alla vill ha, det handlar om att få den man själv vill ha

fullt ös

Dålig uppdatering nu,men det har vart mycket.
Har vart i salongen hela dagen och for på en visning med Moa efter de att vi slutat,så tog den sena bussen hem.
Kom hem kl 10 så tog mig en efterlängtad dusch.
Måste sova nu, väckaren står åter en gång på 04.50 p ga körlektion och sen blir det åter igen en heldag på salongen,vi hörs imorgon!

kära vänner

Helgen är långt borta,men jag är redo och laddad inför den.
Fick sms imorse av Alle, Världshuset på Fredag? och Fanny ringde just om Lördagen och sa att vi,alltså några från laget skulle umgås,käka middag och sen gå ut,det kan inte bli annat än bra det här,speciellt när det är så mycket bra folk man för hänga med.Burträsk vann för övrigt i Söndags,med 7-3 över föredetta serieledarna KAIF.Norran var där,120 per var där och jag var såklart en av dom,en riktig toppenmatch och jag var gladare än någon annan.

polar´nHär är alltså jag och Jonte.

Jag fick ett sms igår av grabben själv som skrev och frågade när jag skulle komma och hälsa på och jag nappade direkt så efter skolan igår så begav jag mig till kågevägen,trevliga kille,trevliga stund.

Tisdag

Så som jag skrev igår så är jag nu alltså brunhårig och rätt så ordentligt.
Det blev en impulsgrej,gick till skolan med en tanke om att färga utväxten och bli ännu blondare,men efter att några tyckte att jag istället skulle pröva brunt så föll jag direkt.
Har inte bestämt mig om vad jag tycker,det är så pass ovant.

Vi fick veta att läraren som vi ska ha på eftermiddagen idag är sjuk så ja åker alltså hem med 13.05 bussen,skönt! Tänkte nog att jag kunde fara hem och börja julstöka,blev himla sugen på det.
Senare ikväll ska jag klippa Gördis och den allt för härliga Elias och ska även försöka ta mig ut och springa,måste försöka få bort den olodliga träningsvärk som jag samlade på mig under söndagen träning,det känns verkligen överallt.

Jag är brunhårig

Japp,tro´t eller ej!

för er som ville veta

En ny hektisk vecka väntar, och redan imorgon kl 05.00 börjar den.
Har körlektion och sedan väntar en heldag i salongen där vi ska ha egen hårvård,behövligt!
Antar att det kommer blir en liten tripp på stan innan dess att klockan slår halv 18.30 då det är dags för sångträning.
Vid 9 går bussen hem mot Burträsk och även Kristin hänger med.
Så ser min Måndag ut!

Äntligen

Ja äntligen snö! Det är inte mycket och så som jag förstår de så kommer det heller inte att ligga kvar värst länge,men det är alltid något och jag fick för en sekund julkänsla.
Första träningen är gjord nu också och jag hade nästan glömt bort hur skönt det var att få svettas så där ordentligt så som bara jag gör,för det var jobbigt kan jag lova.Men så otroligt kul att få komma igång och kul att få träffa alla underbaringar igen!

och

Så som alltid är jag superdupermegataggad på en utlandsresa.
Det finns så faktiskt inget bättre,så varför vänta.
Eftersom jag är en jultjej så skulle jag knappt kunna missa julafton och allt vad den innebär,men att missa nyårsafton kan jag göra vilken dag i veckan som helst.
Måste in på destination och kolla nu.


sista helgdagen

Söndag idag och jag har både hinnit julbaka lite och städat rummet ordentligt.
Det är trist väder och lite kallt,hoppas på att snön kommer snart.Vill ju att julkänslan ska börja dyka upp.
Ska lyssna på musik ett tag till,sen blir det käk,hockey i en period och sen första fotbollsträningen för min del,är supertaggad men nervös,har det där lilla pirret i magen.
Jag är samtidigt irriterad över att träningarna och hockey hockeymatcherna alltid ska lyckas vara samtidigt,ingen kan nog förstå min frustration.Jag älskar båda hallå!?


Lördag

Nu blir det stan för att önska sig julklappar,se hockey och hälsa på Johanna och Magnus i deras nya hus!

min kväll räddad, han är nu en av fyra

http://www.tv4.se/idol/klipp?videoid=2096478&treeId=3020205


1 góing, 5 olika uttryck - Bobby


vackert


Tjejer här har ni honom, och Jonte fasen vad fin du är


Ha en trevlig kväll!Tänkte bara att jag så här en vecka i efterhand kunde tala om att Moa gjorde mig så här fin i håret förra fredagen,bilden har ni sett förr men tyckte ni skulle få veta det.
Har vart så som förra fredagen och så som gårdagen på Lycka och snacka om att namnet på salongen passar in på hur man känner sig då man är där.
Nu ska ja vila mina bultande fötter,städa rummet och göra iordning för fredagsmys!

många tider att passa

Snacka om trött,snacka om mycket.
In till stan 07.30
Praktik 09.00-18.15
Luciaträning 18.30-20.30
Buss hem 21.10
Hemma 22.00

Nu sova,väckaren är ställd på 04.55.
Tar bussen in till stan 05.45
Körlektion 07.20-08.20
Praktik 09.00-15.00

Gruvar mig inför om jag kommer orka mig upp imorgon,men vet ju att jag har hela helgen på mig att vila.
Ser faktiskt inte fram emot helgen för fem öre,eller bara lite och det är hemmakvällen imorgon framför Idol.

besvikenFrån www.skoglundjulia.devote.se

Jag som var så taggad och hade "laddat" upp för hockeyn som skulle ha vart ikväll,men den blev tyvärr inställd p ga att det skulle ha vart på uterink,men vädret sätter stopp.

vackert


what to do

Redovisningar hela morgonen och sen fick vi sluta, eller rättare sagt fara hem och jobba.
Klippte Alexander och har just vart ute och övningskört en sväng,det känns bra!
I stort sett en väldigt slapp dag vilket jag behövde,det har vart mycket nu.


Måndag

Vilken kväll! Har klippt 5 stycken och nyss tagit en dusch.
Snart sängen och upp imorgon 05.15,körlektion står på schemat!Jag och Emil tog oss en sväng om på Halloween!

så här såg det ut igårSupertrevligt var det verkligen!!
Kom hem idag vid 2 och for direkt på gårdarna för att klippa.
På ca 1 h ska vi,samt några andra familjer fara och baka pizza i bagarstugan och sen drar jag vidare till sanna med några tjejer.

party


Lycka! De underbara personligheterna ställer upp 1 år till!


måste få mig lite sömn

Klockan är över halv 12 och jag borde sova för länge sen,ska upp före 5 imorgonbitti.Har körlektion och måste hinna med att packa en hel del,stannar i stan imorgon tills lördag.
Gjorde ju min första dag på Lycka på ett tag idag också,nervös var jag som vanligt,men gillar stället så otroligt mycket och människorna där är underbara,så det ska nog bli bra det här.Så ifall ni är sugna är jag där torsdagar och fredagar.
Det har vart en tuff vecka,men mycket nytt och mycket att göra,ska bli skönt med helg,även fast den också innehåller en hel del.

Fredag-körlektion,praktik,sanna,olles.
Lördag-buss hem,klippa på gårdarna,klippa crille,pizza i bagarstugan
Söndag-övning med resten av luciorna 10-15,klippa

Det vore en ära

Dom var snabbare än ögat på att lägga ut denna.
Och gör detta för att det såklart vore roligt att få så många röster som möjligt.
Men kan passa på att säga också att om ni röstar via Norran (tidningen) är det gratis.

http://norran.se/2011/11/norrantv/luciakandidat-erika-holmberg/

risk2:an

En skön dag och imorgon blir det förhoppningsvis likadant.
Ska iväg på halken och är hur peppad som helst,tror det blir grymt,så jag befinner mig alltså i Piteå i stort sett hela dagen och då jag kommer hem väntar en klippning.

Och tillsammans med mig på halken har jag denna skönhet!


Tisdag

Steg upp 20 över 5 imorse,lite för tidigt enligt mig.
Hade körlektion och sedan var det körkortsplugg för hela slanten, och jag kan nu sätta en bock för repetitionsfasen.Var förbi Lycka en sväng också,bara för att påminna om att jag kommer på Torsdag.
Just nu sitter jag och lyssnar på Robins ljuva stämma och ska försöka få lite skrivet på globaliseringsarbetet också,men känner att jag faktiskt för en gång skull ligger bra till gällande det,så kan nog ta det lungt ett tag till.

Ikväll har jag inte allt för mycket inplanerat,men ska klippa och springa,kanske skriva lite på ett projekt som vi hållt på med ett tag nu,skulle vara skönt och få även det bortgjort.


Kom ihåg Luciakandidat nr 3

Vilken dag! Slutade redan vid 10 så jag och Jonna satte oss på körskolan och där satt jag länge utan någon vidare framgång.
Besökte Make up store tillsammans med de andra luciakandidaterna för att få en finare sminking och mina ögonbryn fick sig en ordentlig rensning.
Kan inte säga att jag blev nöjd med sminkningen,var väl mest ovan egentligen och håret efter en dag på stan var slickat till tusen så när ni ser mig i tidningen eller på inspelningen vi gjorde behöver ni ju inte skratta,för nu har jag ju förberätt er.Tjockare än vanligt såg jag också ut med en krage upp till hakan och ett tält till klänning.

Har vart nervös som bara den inför dagen,somnade inte för än halv 3 inatt,men nu är det gjort och jag känner mig faktiskt stolt som gjorde det och nu får det går som det går,men det är klart jag hoppas att ni röstar,det skulle betyda mycket.
Vi blev bjudna på skrov och kvällen avslutades med sångträning.
Jag tror det kommer bli kanon det här,för det är ett riktigt härligt gäng av brudar!


nu mot skolan...


Mer söndagsångest än någon annan


tänk en extra gång på mig imorgon

 

Vädret har så som under hela helgen var riktigt dystert,men tog mig ändå ut på en joggingrunda,skönt!
Har även vart hos mormor och ätit av hennes supergoda mat tillsammans med de vanliga.

Nu sitter jag och gruvar mig inför den kommande veckan.Har mycket att hinna med och mycket att vara nervös inför,känns riktigt jobbigt faktiskt.

Måndag: Skolan börjar.Har kundmottagning.Ska fotograferas och göra inspelningen inför luciaspektaklet.Har därefter sångträning i 2 h och åker sedan hem 21.10 tillsammans med Kristin.

Tisdag: Körlektion 07.20,sedan skola som vanligt.

Onsdag: Halken och plugg av teori.

Torsdag: Praktiken på Lycka börjar.Sångträning hela kvällen.

Fredag: Praktik.Utgång någon?

Lördag: täda på gummiverkstaden.

Söndag: 10-15 sånträning.

Är riktigt gruvsam inför morgondagen eftersom de andra tjejerna är så otroligt duktiga på att sjunga,de flesta har gått någon typ av musiklinje och kan det mesta och där ska jag alltså stå röd som en tomat och hela Skellefteå ska alltså kunna se klippen gång på gång,underhållning på sett och vis.

Sen så är jag som vanligt ruggigt nervös inför praktiken,har ständigt den där stora klumpen i magen.
Mycket händer i veckan och just nu längtar jag bara tills Fredagkväll.


Kanonlördag

Vilken härligt Lördag det blev igår! Jobbade på församlingshemmet där jag servarade och donade på i köket och jag tycker verkligen det är hur trevligt som helst och träffa söta fina personer får man också.
Och direkt efter vi var klara for jag och gjorde bort stäningen för den här veckan,skönt att ha den bortgjord.
Kvällen bestod av Sanna,Ida och Lisa vi käkade hemgjord tacopizza,mtsie framför tv:en och gick och kollade på gravarna, det är så underabart fint där nu,synd bara att det är en endaste helg på året som det är så.
Jag kom hem just innan 12 och sen ut med Sanna igen för en kortare cykeltur och in till kyrkogården igen,som sagt så vackert! och kom hem där vid halv 2, och nu har jag just precis vaknat,skönt!                       

Finns ingen annan vinnare än Robin Stjernberg

Jag säger det gång på gång och kan fortsätta med det hur länge som helst med han är ju bara bäst han.
Hjärta,utséende och röst,ja han har allt!


Fredag

Idag har jag och Mamma vart förbi banken och inom kort får jag ett nytt kort.
Jag har klippt Lena och Frida,vart på byn och gjort ännu fler ärenden och tog mig i kragen och for ut på vägarna för att löpa några ynka kilometer,skönt!
Tanken för kvällen var att jag skulle ut men stannar hemma istället,har huset för mig själv så det känns kanon,ska ta mig iväg och sa a-lagets match också.


Skellefteå Lucia 2011

Idag har det vart en bra dag.
Körlektionen gick bra,var och fikade med nästan hela familjen på Lilla Mari och fick träffa alla tjejjer som jag nu ska umgås väldigt mycket med under Luciatiden.Det kommer blir helt sjukt mycket träningstillfällen och helt sjukt mycket uppträdanden men jag hoppas också att det kommer blir superkul och ett minne för livet!


Nästa sista dagen

Torsdag och jag vaknade redan halv 7 imorse.
Har börjat göra mig klar för att fara in till stan och ha körlektion,plugga teori,köpa Toxic biljett åt Tomas och träna ihop med att luciorna,det blir alltså en heldag i stan.Åker förmodligen in med 12:an,men med lite tur så ska även mamma in och jag kan där med åka in lite senare.

show me (publicerades inte imorse)

Onsdag idag och det är skrämmande att om bara några timmar har halva lovet gått.
Jag har inte alls stora planer för dagen mer än att jag kanske ska dra förbi gummiverkstaden ett tvärt och fara ut och röra på mig,ligger fortfarande kvar i sängen och funderara på vad jag kan göra.
Men ikväll blir det andra trevligheter,då tar nämligen jag och Sanna bussen in till stan för Bowling med bl a några av hennes klasskompisar,det tror jag ska bli superkul!


I don´t want to be like this

Chockade mig själv och for ut på en kortare joggingtur igen just innan jag hoppade in i bastun med ett gäng vänner,skönt och ett perfekt avslut på kvällen!


motivation,kom

Om bara ett litet tag börjar fotbollen om igen och jag har under en sådan lång tid haft en stor klump i magen eftersom jag inte tränat över huvud taget under uppehållet,så for ut och sprang igår och även idag.
Jag är nog den ojämnaste personen på denna planet för antingen så tränar jag gärnet eller inget alls.
I sommras tex sprang jag i stort sett varje dag och ibland flera gånger per dag och det kunde vara över 1 mil per gång, och nu när jag inte sprungit något alls under en sådan lång tid måste jag kämpa som idiot för att orka 4 km och det är ju en sådan gång mat tappar motivationen.
Men en sak är säkert,gud vad jag har saknat att svettas! Det måste ju vara bland det skönaste som finns.
Nu ska jag verkligen försöka hålla igång med löpandet så att jag är i hyffsad form då vi väl börjar om på riktigt, för jag vill verkligen vara i toppen och att förlora några kilo skulle inte heller vara fel.

städdag

Jag är less all klagan på att man aldrig hjälper till och inte gör något alls,att man bara går runt i huset och är otrevlig och lat och det känns absolut inte bra.Så jag har nu dammtorkat i stort sett hela nedervåningen,dammsugit,dammat av mattorna,skurat golvet,tagit in ved,dukat och ska nu också börja med mitt rum.Bild från då jag och Jonna gjorde en street art uppgift på skolan.

RSS 2.0